Waardig ouder worden

SjaakvanRoestdinsdag 06 maart 2018 08:34

In het debat van afgelopen zaterdag over seniorenbeleid, georganiseerd door de samenwerkende Schiedamse Ouderenbonden en Senioren Vereniging Soos aan de Lange Nieuwstraat in Schiedam, maakten we ons sterk voor de juiste zorg voor ouderen in onze samenleving. Dit in een goede bijeenkomst in een gemoedelijke sfeer.

Als ChristenUnie-SGP wezen we zelf op onze eeuwenoude wortels van uit onze traditie. We vinden dat ouderen niet lastig en duur zijn maar dat ze respect verdienen vanwege hun levenswijsheid. Vanuit die wijsheid hadden zij vaak zitting in een Raad van oudsten.

We blikten terug op de afgelopen 4 jaar, waarin we onze belofte voor een vergoeding voor vrijwilligers en mantelzorgers waarmaakten. Voor de komende 4 jaar is erop gewezen dat ouderen zelfredzaam moeten kunnen blijven. Met ondersteuning zullen ze in de wijk moeten kunnen blijven wonen. Hierbij geldt het gezegde dat je oude bomen niet moet verplaatsen.

We zijn voorstander van het creëren van plaatsen waar ouderen samen kunnen komen om te eten en te drinken. We vinden het dan ook jammer dat alle eet- en huiskamers in bejaarden- en verpleeghuizen wegbezuinigd worden.

In de discussie die ontstond hebben we gewezen op het manifest ‘Waardig Ouder Worden’ wat door de ChristenUnie en de Christelijke Ouderenbonden en Omroep Max is opgesteld en waarvoor 180 miljoen euro wordt vrijgemaakt.

« Terug